Goud pinnen met een gold to go-automaat; Gold goes mainstream

Posted: November 14, 2011 by BubbleEconomie in Goud
Tags: , , ,

Goud pinnen in Duitsland ATM

Anderhalf jaar geleden introduceerde de Duitse zakenman Thomas Geissner de gold to go-automaten in hotel Emirates Palace in Abu Dhabi.

Tegenwoordig is het in de Arabische Emiraten mogelijk om op 8 plekken goud te pinnen. London, Las Vegas, Milaan en Bergamo hebben ook een automaat. Daarnaast wil het bedrijf op elk vliegveld in Maleisië een automaat plaatsen, evenals in enkele Russische banken.

Duitsland heeft 17 van dergelijke gold to go-automaten. Gesprekken voor een introductie in Nederland zijn in volle gang. Bij elk gold to go-automaat is camerabewaking aanwezig. De goudprijs wordt door middel van een internetverbinding opgehaald en is dus altijd actueel.

In China, India en Turkije is deze nieuwe manier van goud pinnen al langer mogelijk. De bevolking maar ook de overheid van deze landen heeft van oudsher erg veel aandacht voor het kostbare edelmetaal en probeert zich op deze manier in te dekken tegen de financiële crisis.

Volgens Jon Nadler van Kitco Metals zullen serieuze goudinvesteerders niet in goud beleggen door middel van de ATM automaten. Deze automaten zijn volgens hem eenrichtingsverkeer. Wanneer een investeerder het goud weer wil verkopen dan neemt het automaat dit goud natuurlijk niet aan. Het zou dan ook mogelijk moeten zijn om goud voor geld in te wisselen bij de gold to go-automaten. De snelle opmars van de automaten geven wel aan dat ‘gold mainstream gaat’. De introductie van de automaten in Nederland zou wel getuigen van een juiste timing met het oog op de financiële onrust in de eurozone.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s