Tech stock market infographic

Posted: December 16, 2011 by BubbleEconomie in Bubble economie, Economie, Tech
Tags: , , , , , ,

Technologie aandelen zijn volatiel en kunnen hard stijgen of dalen. Dit komt doordat de technologie markt en daardoor de aandelenmarkt snel veranderd. In onderstaande infographic een handig overzicht van ‘tech stocks’ en de veranderingen in de markt. Bedrijven als Google en Facebook concurreren met elkaar op verschillende niveaus. De stijd om search is gewonnen door Google maar op het gebied van social media moet Google van ver komen. Microsoft mengt zich met Windows phone 7 in de stijd om de mobiele operation systems en Facebook probeert met Facebook deals de strijd aan te gaan met Groupon.

Waarderingen van een aantal technologie aandelen zijn hard gestegen. Het aandeel Google of Apple staat ver boven haar niveau ten tijde van de dot-com bubble. Deze internetbubble zit bij beleggers nog vers in het geheugen. Het probleem met tech stocks is dat ze moeilijk te waarderen zijn. Neem nou Twitter met 175 miljoen gebruikers, die bijna geen geld opleveren door het niet kloppende verdienmodel. Hoeveel is  Twitter waard? Stel nou dat ze het verdienmodel dusdanig aan weten te passen dat de opbrengsten per gebruiker omhoog gaan. De toekomst van technologie aandelen zoals Groupon, Twitter en Facebook is moeilijk te voorspellen.

De waarde van Facebook wordt geschat op 100 miljard wanneer ze de beurs op gaan. Dit is evenveel als een grote bank als Goldman Sachs. Hebben we te maken met een nieuwe technologie/internet bubbel? Niemand kan voorspellen of deze waardering te hoog is want wie weet is Facebook over een aantal jaren het nieuwe Google. Oordeel zelf!

infographic tech stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s