Eurocrisis – De Russen komen eraan – Vastgoedmarkt

Posted: November 11, 2012 by BubbleEconomie in Economie, Eurocrisis, Finance, Kredietcrisis, Politiek, Vastgoedbubble
Tags: , , , , , , , , ,

Landen in geldnood maken vreemde sprongen. Volgens het Duitse Handelsblatt zijn de Zuid-Europese landen Frankrijk en Italië op zoek naar Russische vastgoed investeerders voor prestigieuze vastgoed-objecten. Prestige- en luxe objecten zijn voor de Russische rijken een graag geziene status investering.

De 10 rijkste russen hebben een gezamenlijk vermogen van ongeveer 150 miljard euro. De populairste regio’s onder de Russen voor een vastgoed-investering zijn London, gevolgd door de Cote d’azur, het Spaanse Marbella, de Italiaanse Rivera, en de Toscane.

Italië wil met de verkoop van het vastgoed het land ontschulden. Op de planning staat de verkoop van 46.000 vastgoedobjecten in het bezit van de staat met een gezamenlijke waarde van 55 miljard euro. Waar in 2005 bij ongeveer 2% van de Italiaanse transacties een Rus betrokken was is dit percentage in 2012 al 13%. Hiermee zijn de Russen, na de Engelsen en de Fransen de grootste kopersgroep van Italiaans vastgoed.

De afgelopen tijd zijn de prijzen van het Italiaanse prestige-vastgoed met ongeveer 4% gedaald. Een risico van de markt voor prestige-vastgoed is de geringe liquiditeit van de markt.

Vastgoedmarkt in Zuid-Europa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s