10 maatregelen waarmee Nederland’s begrotingstekort binnen korte tijd verleden tijd zal zijn.

Posted: June 17, 2013 by BubbleEconomie in Economie, Eurocrisis, Kredietcrisis, Politiek, Staatsschuld
Tags: , , , , , ,

Investeer in goud en bescherm uw vermogen! - Gold Republic

Nederland is een echt ondernemersland met in elke gemeente veel bedrijvigheid in de vorm van historische dorpen en steden met genoeg werkgelegenheid en industrie. Het land is compact, heeft mooie steden en heeft een goede infrastructuur. Het consumentenvertrouwen is momenteel erg laag door de onzekerheid op de huizenmarkt en de daarmee samen hangende haperende economie. Ongeveer 50% van de prijs van een huis in 2007 is gewoon lucht. We hebben reeds een daling van 20% achter de rug.  ‘Waarom is het in Nederland normaal om €250 000,- neer te leggen voor een normaal huis?’ In Duitsland kun je daar 5 villa’s  voor kopen namelijk. Een andere oorzaak voor het lage consumentenvertrouwen zijn de vele lastenverzwaringen van het kabinet, welke hard aankomen bij de middenstand en de modaal verdienende bevolking. Het kabinet dient het consumentenvertrouwen aan te jagen door vertrouwen terug te winnen. Dit vertrouwen kan alleen terug komen door het volk echt te dienen en niet door eigenbelang na te streven.  Er kan in Nederland veel gewonnen worden door te bezuinigen op de volgende punten zonder dat de bevolking hierbij als eerste leeg getrokken word. Nederland heeft leiders nodig met  eigen visie die wel denken aan het nationale belang.

  • Bezuinigen binnen de overheid en het ambtenarenapparaat. Denk aan semi publieke sector zoals de publieke omroep met veel top verdieners.
  • Deelname aan de geldverslindende JSF stop zetten. De vier miljard kan Nederland beter investeren in haar eigen bevolking. Een van de gevaarlijkste landen ter wereld is nota bene een bondgenoot van ons. Met onze ligging in Europa hebben we deze vliegtuigen momenteel niet nodig.
  • Bezuinigen op zorg is goed mogelijk. In deze sector wordt enorm veel gefraudeerd. Recente bezuinigingen in de zorg zorgen enkel voor minder werkzame mensen op de werkvloer. De managementlaag kost het meeste geld maar managers zullen elkaar altijd een hand boven het hoofd houden.
  • Bezuinigen op het koningshuis. Ons koningshuis levert zeker wel iets op en is een prima symbool voor internationale betrekkingen maar hoeft zeker niet zoveel geld te kosten als het nu doet. Het koningshuis krijgt teveel prioriteit en heeft ondertussen een enorm vermogen opgebouwd. Als de bevolking de broekriemen aan dient te trekken dan geld dit zeker ook voor het koningshuis.
  • Stopzetten van ontwikkelingshulp of bezuinigen op deze hulp en andere vreemde subsidies stopzetten (toeslagenfraude). Ontwikkelingshulp kan bijvoorbeeld ook prima in eigen land. Er zijn genoeg arme mensen in Nederland die wel wat hulp kunnen gebruiken. Het zomaar weggeven van geld naar een bodemloze put in Afrika heeft geen enkele effect op lange termijn.
  • Nieuwe belastingverzwaringen en bezuinigen kunnen het beste worden opgehaald bij mensen of bedrijven die het ook echt kunnen missen. De overheid laat grote bedrijven met rust te laten en het volk kan opdraaien voor de fouten van deze bedrijven.
  • Bezuinigen op Europa en de Europese Unie. Nederland dient eerst de zaakjes zelf op orde te hebben voordat we ons geld ‘doneren’ aan Europa. De politiek doet er werkelijk waar alles aan om in een goed presenteerblaadje te komen in Brussel. Soms lijkt het wel of eigen landsbelang helemaal vergeten wordt. Niemand zit bijvoorbeeld te wachten op de vele Roemenen en Bulgaren die straks vrij ons land binnen mogen reizen.
  • Afschaffen van de hypotheekrenteaftrek om de zeepbel op de huizenmarkt langzaam leeg te laten lopen. Ook de huursubsidie dient op de schop te gaan.
  • Nederland staat bekend om zijn marihuanabeleid in het buitenland. Vele vrije jongeren uit andere landen ontdekken Nederland door deze cultuur. De overheid dient kweek van marihuana binnen gemeentegrenzen toe te staan en kan daarna belasting gaan heffen op het product. Op deze manier zal een deel van het criminele circuit buiten spel worden gezet. Deze maatregel gaat de Nederlandse schatkist vullen. De VVD is toch zogenaamd liberaal, voor vrijheid? en is toch een vrij kapitalistische partij? Hmm niets van gemerkt sinds ik op ze gestemd heb. Zal de VVD dit soms niet durven in verband met Europa? Gaat men liever braaf in de pas van Europa lopen? Dat lijkt er meer op. Maar beste politici: denk aan onze ‘eigen rijkdom en onze nationale belangen’.
  • Investeer in technologie en de new media sector. Nederland loopt al voorop als het gaat om bijvoorbeeld adoptie van sociale media. Nederland dient een merk te zijn als het gaat om technologie en new media zoals Duitsland dat is wat betreft auto’s.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s