About

Welkom op Bubble Economie blog!

Blog over economische luchtbellen, zeepbellen, economische crisis, fraudegevallen, politieke spelletjes, goud en zilver, en een stukje finance. Het doel is om van deze ontwikkelingen te leren en uiteindelijk beter te kunnen begrijpen, en er ook van te leren. Een kenmerk van een bubble of bubbel is het plotselinge knappen van de zeepbel. Terwijl de massa het eigenlijk niet verwacht had. In het kader van de 80 – 20 regel van Pareto zal het er op neerkomen dat 80% van de mensen het financiële systeem gewoon niet begrijpt.  Door middel van dit blog kun je ervoor zorgen dat je bij de 20% uitzonderingen groep gaat horen.

Veel mensen kennen de kredietcrisis en het knappen van deze bubble na de val van de grote Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Toch zijn bubbles niet alleen iets van de laatste jaren. Zo was er rond de jaarwisseling een heuse ICT bubble en kende Japan in de jaren 90 een vastgoedbubble. Veel ICT bedrijven kregen met de opkomst van internet te makkelijk investeringsgeld. Uiteindelijk bleek dat veel bedrijven overgewaardeerd waren en niet genoeg winsten behaalden. De zeepbel loopt langzaam leeg. Eigenlijk is het hele kapitalistische systeem op dit moment een luchtbel die op knappen staat. Hoe zorgt u ervoor dat uw vermogen beschermd blijft tegen onheil?

Voorafgaand aan een bubble vinden er vaak extreme prijsstijgingen plaats, zelfs de man op straat heeft interesse in de bubbel, nadat de bubbel bij het grote publiek bekend is en iedereen ‘instapt’ knapt de zeepbel na een plotselinge aanleiding. Bijna niemand zag het aankomen, met uitzondering van enkele ‘experts’ en ‘gurus’ voorzien van een goede voorspelling. Deze blog zal gaan over de geschiedenis en het heden van bubbels op economisch vlak. Want behalve de  bovenstaande bubbles zijn er talloze andere voorbeelden te vinden. Daarnaast komen interessante media aan bod en worden actualiteiten  uitvoerig behandeld. Op dit blog wordt steeds meer geschreven over schatzoeken, goudzoeken, goudpannen en andere overlappende onderwerpen. Laat gerust een reactie achter onder de berichten of stuur een email naar VirtualVastgoed@gmail.com of BubbleEconomie@gmail.com. Bellen kan naar het nummer 0650423993.

Veel plezier met het lezen van Bubble Economie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s